Hoe lang duurt het aansluiten van de waterontharder?

Hoe lang duurt het aansluiten van de ontharder?

Onze monteur is een halve dag bezig met de aansluiting van uw waterontharder. Na afloop functioneert alles en neemt de monteur alle tijd om u te informeren over de ontharder. De monteur weet precies wat hij moet doen als hij bij u komt voor de montage.

Als wij bij u langskomen voor een gesprek, bekijken wij direct de mogelijkheden voor de aansluiting. We nemen direct foto’s zodat we op basis van deze informatie een passende offerte kunnen maken. Deze foto’s gebruikt onze monteur ook bij de voorbereiding van uw installatie. Als hij komt, kan hij dus direct aan de slag. Zorg er wel voor dat eventueel in de weg staand huisraad aan de kant is geschoven. Dit helpt bij de vlotte plaatsing van de ontharder.


Waterontharders voor thuis

Waterontharder Basic

• 5 liter hars

• Max 200 liter per uur (bij 0°dH)

• Max 400 liter per uur (bij 5°dH)

• Geschikt tot 3 persoons huishoudens

Waterontharder Comfort

• 10 liter hars

• Max 400 liter per uur (bij 0°dH)

• Max 800 liter per uur (bij 5°dH)

• Geschikt tot 5 persoons huishoudens

Ontharder Comfort Plus

• 14 liter hars

• Max 600 liter per uur (bij 0°dH)

• Max 1200 liter per uur (bij 5°dH)

• Geschikt tot 8 persoons huishoudens

Waar plaats je een waterontharder?

Wij plaatsen de waterontharder bij voorkeur direct na de watermeter in huis. Dat hoeft niet één meter na de watermeter. Als het niet anders kan, is de kruipruimte ook geschikt. Maar dat heeft niet onze voorkeur. Je kunt daar heel lastig bij als bijvoorbeeld het zout moet worden aangevuld.

 

Vaak wordt er gekozen om de ontharder te plaatsen in de meterkast. Dit zal nooit onze voorkeur hebben. In de eerste plaats omdat water en elektriciteit geen goede combinatie zijn. Een waterontharder heeft een afvoer naar de riolering en er zal maar lekkage ontstaan in deze leiding. Er kan kortsluiting ontstaan en verzekeringsmaatschappijen betalen vaak de vervolgschade van deze sluiting niet.

Na afloop nog vragen?

Als de waterontharder is aangesloten, krijgt u van onze monteur uitvoerig uitleg over de ontharder. Bijvoorbeeld over hoe u het zout moet bijvullen. Als de monteur vertrokken is en u heeft nog een vraag: bel ons. We staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Als het nodig is, komen we bij u langs. Kosteloos. Want wij willen dat de waterontharder goed functioneert. En ook als u andere vragen heeft: neem contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Garantie en nazorg

Bij een waterontharder van de Zachtwaterspecialist krijgt u standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Deze garantie kan verlengd worden tot maar liefst 15 jaar, maar alleen in combinatie met een 2 jaarlijkse controlebeurt. 

Wat houdt de garantie in? 

Mocht u binnen 15 jaar na aanschaf van de ontharder een storing krijgen aan niet-bewegende delen van de waterontharder, dan herstellen wij dit kosteloos of vervangen de waterontharder. 

Dit geldt uiteraard alleen wanneer de ontharder normaal gebruikt wordt en door u op tijd van zout wordt voorzien. 

Onderdelen zoals de besturingsprint, pakkingen en overige niet bewegende delen, zoals de harsfles, het zoutvat en de toevoerslangen vallen onder de garantie. Het defect gaan van bewegende delen van de ontharder valt buiten de extra garantie. 

Wat is normaal gebruik? 

Onder normaal gebruik verstaan wij:

  •              Een vorstvrije ruimte waarin de ontharder staat;
  •              Gemiddeld watergebruik dat overeenkomt met de capaciteit van de waterontharder;
  •              Een vrijstaande waterontharder waar geen objecten op of tegenaan geplaatst worden;
  •              Een stabiele waterdruk van minimaal 2 en maximaal 8 bar;
  •              Een stabiele elektriciteitsaansluiting.

Wat houdt de controlebeurt in?

Bij de controlebeurt van de waterontharder wordt de algehele werking en instellingen van het apparaat gecontroleerd en worden slangen, filter en vlotters gereinigd. Indien u dat wenst, wordt ook de voorraad zout en filterelementen aangevuld.

Nazorg

Mocht u ondanks alles nog ergens ontevreden over zijn of nog vragen hebben? Wij zijn altijd beschikbaar voor vragen of opmerkingen. Het is onze ambitie om al onze klanten tot tevreden klanten te maken en ons met een gerust hart aanbeveelt aan vrienden en kennissen. 

Wat onze klanten zeggen:

Erik Damstra
Door de waterontharder gaat ons huishoudelijk apparatuur veel langer mee.
Johan Koops
We hebben geen aanslag meer in de douche. Dat scheelt ongelofelijk veel schoonmaken.
John Ravenswoud
Ik vind het water zonder kalk veel lekkerder. Mijn vrouw zegt ook dat haar thee beter smaakt.

Neem contact met ons op

Vraag gratis advies op maat.
arrow_drop_up arrow_drop_down